potřebné množství Agaricu namočíme přes noc do mléka
na olivovém oleji a másle zpěňte najemno nakrájené šalotky
přisypte rýži a lehce ji orestujte do sklovita (cca 2 min)
zalijte vínem a nechte ho odpařit
přidejte vymačkané a na kousky nakrájené houby
na vedlejším hořáku nechte zvolna bublat vývar. Po jedné sběračce ho přilévejte, stále míchejte, a když se vývar vstřebá, přilijte další. Po 15–20 minutách by měla být rýže hotová, ale na skus pevná.
osolte a opepřete
nakonec přidejte strouhaný parmazán a vmíchejte ho do rizota
částí parmazánu posypte rizoto na talíři
Připravily pro Vás MycoMedica kuchaři Míša Kholová a Jan Průša.
Kde můžete koupit naše výrobky
Rozsáhlá síť distributorů po celé ČR
Jednoduše si vyhledejte nejbližšího prodejce, distributora, nebo lékárnu s našimi produkty.