Naše spoupráce s Kamu.
Kamila Rundusová, známá jako Kamu, žila a pracovala v různých částech světa, kde sbírala inspiraci z místních kuchyní a tradic, což se odráží v jejích receptech plných exotických chutí a surovin, které vkládá i do svých populárních kuchařek.
Momentálně žije na Kostarice, kde se svým manželem Robím vlastní a společně provozují restauraci Mycelium. Název restaurace symbolizuje síť podhoubí – propojení mezi přírodními prvky, které je skryto pod povrchem, a to odráží jejich přístup k přírodě a kuchyni.
Ve svém volném čase se Kamu věnuje pěstování vlastní zeleniny, která jí poskytuje čerstvé suroviny pro její kulinářské experimenty. Kromě toho buduje na Kostarice retreatové centrum, kde propojuje svou lásku k vaření, přírodě a zdravému životnímu stylu. A je také vášnivou surfařkou.
Kromě svých aktivit na Kostarice se Kamu čas od času vrací do Česka, kde podporuje lokální projekty zaměřené na udržitelnost a ekologii.
„Před šesti lety jsem byla poprvé na klinice čínské medicíny. Kromě akupunktury mi paní doktorka naordinovala i moje první doplňky stravy z adaptogenních hub a tinktury z čínských bylin od MycoMedica. Zdravotní stav se zlepšil a já se do české firmy zabývající se houbami zamilovala.
Pár let zpátky jsem je oslovila na Instagramu a nikdy nedostala odpověď. Myslela jsem si, že nemají zájem. To jsem ještě nevěděla, že se k nim jen moje zpráva nikdy nedostala.
Ve stejnou dobu oni oslovili mě přes e-mail s žádostí o soukromý kuchařský kurz pro zaměstnance firmy (protože milují dobré jídlo!). Odpověděla jim moje maminka, že zrovna kurzy nevedu, protože jsme odjeli do Ameriky a začal covid.
Holt to tak mělo být a my si na ten správný čas měli počkat. Letos jsem jim napsala znovu, tentoktát mail a přišla mi ta nejmilejší odpověď. Pozvali nás k sobě do firmy v Polici nad Metují, kde jsme s Adélkou, mojí kamarádkou, mohly vidět, jak celé to úžasné houbobraní funguje. Zjistili jsme, že Myco Medica je úžasná rodinná firma s pozitivním duchem, a že děti Milana, zakladatele firmy, u nás před pár měsíci byli na Kostarice v naší restauraci Mycelium.
A tak jsem zaseli první semínka naší dlouhodobé spolupráce."
Kamu
„Miluju je. A obzvlášť pak ty léčivé, plné betagukanů, nejúčinnějších látek podporujících obranyschopnost našeho těla.“
Když přijel kurýr s balíčkem plným nových houbových produktů, měla jsem Vánoce, říká Kamu.
Jelikož se Kamu o vitální houby zajímá čím dál hlouběji a úplně ji fascinují, rozhodla se přihlásit do MycoAkademie – prvního uceleného online kurzu mykoterapie.
Jelikož už teď MycoAcademie beží, Kamu je vplném proudu vstřebávání informací a my všichni se můžeme těším, až se z Kamu stane certifikovaný MycoTerapeut!
které již brzy spatří světlo světa a vy se máte na co těšit!