Sušené Jidášovo ucho namočíme na 30 minut do horké vody.
Na pekáček vsypeme asi 1 cm silnou vrstvu hrubé soli, dáme do ní bramborya pečeme je v troubě předehřáté na 180 °C cca 40 až 45 minut doměkka.
Připravíme si dýňové pyré. Oloupanou dýni si rozčtvrtíme, vydlabeme semínka, dýni nakrájíme na menší kousky, přidáme česnek s čerstvým tymiánem, zakápneme olejem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C přibližně na 25 až 30 min.
Upečenou dýni rozmixujeme na hladké pyré a dáme do cedníku okapat, abychom ji zbavili přebytečné vody.
Upečené brambory oloupeme a najemno nastrouháme. V míse smícháme dýňové pyré, strouhané brambory, vejce a polohrubou mouku. Vypracujeme těsto. S těstem se musí pracovat rychle, aby dobře drželo a nerozsýpalo se (když do něj zapracujeme moc mouky, budou gnocchi hutné a nebudou nadýchané).
Těsto přesuneme na pomoučenou pracovní plochu, cukrářskou kartou rozdělíme těsto na několik dílů a vyválíme válečky. Kartou odkrajujeme 1 cm široké noky. Ty lehce poprášíme moukou a dáme na tácek podložený pečicím papírem.
Gnocchi vaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou, tj. cca 3 až 4 minuty. Poté promažeme studeným máslem, aby se gnocchi neslepily.
Dýňová semínka opražíme. Na másle orestujeme Jidášovo ucho, ochutíme solí a pepřem.
Na talíř naservírujeme gnocchi s orestovaným Jidášovým uchem, čerstvou rukolou, opraženými dýňovýmisemínky a nastrouhaným kozím sýrem.