Informační lišta
Éra betaglukanů přichází! Představujeme MycoMedica PRO.
Zvolte jazyk země, do které chcete zboží doručit. Podle toho přizpůsobíme web, aby bylo možné zvolit dopravu a zaplatit za objednávku.

Dýňové gnocchi s Jidášovým uchem, čerstvým kozím sýrem a rukolou

Ingredience:

  • 50 g sušené houby Jidášovo ucho
  • 140 g brambor
  • 500 g hrubé soli
  • 400 g dýně Hokkaido
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 25 g polohrubé mouky
  • 50 g másla
  • 100 g dýňových semínek
  • 100 g čerstvého kozího sýra
  • 125 g rukoly
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • tymián

Postup:

Dýňové gnocchi s Jidášovým uchem

  • Sušené Jidášovo ucho namočíme na 30 minut do horké vody.
  • Na pekáček vsypeme asi 1 cm silnou vrstvu hrubé soli, dáme do ní brambory a pečeme je v troubě předehřáté na 180 °C cca 40 až 45 minut doměkka.
  • Připravíme si dýňové pyré. Oloupanou dýni si rozčtvrtíme, vydlabeme semínka, dýni nakrájíme na menší kousky, přidáme česnek s čerstvým tymiánem, zakápneme olejem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C přibližně na 25 až 30 min.
  • Upečenou dýni rozmixujeme na hladké pyré a dáme do cedníku okapat, abychom ji zbavili přebytečné vody.
  • Upečené brambory oloupeme a najemno nastrouháme. V míse smícháme dýňové pyré, strouhané brambory, vejce a polohrubou mouku. Vypracujeme těsto. S těstem se musí pracovat rychle, aby dobře drželo a nerozsýpalo se (když do něj zapracujeme moc mouky, budou gnocchi hutné a nebudou nadýchané). 
  • Těsto přesuneme na pomoučenou pracovní plochu, cukrářskou kartou rozdělíme těsto na několik dílů a vyválíme válečky. Kartou odkrajujeme 1 cm široké noky. Ty lehce poprášíme moukou a dáme na tácek podložený pečicím papírem.
  • Gnocchi vaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou, tj. cca 3 až 4 minuty. Poté promažeme studeným máslem, aby se gnocchi neslepily.
  • Dýňová semínka opražíme. Na másle orestujeme Jidášovo ucho, ochutíme solí a pepřem.  
  • Na talíř naservírujeme gnocchi s orestovaným Jidášovým uchem, čerstvou rukolou, opraženými dýňovými semínky a nastrouhaným kozím sýrem.

 

Přejeme Vám dobrou chuť!