Informační lišta
Éra betaglukanů přichází! Představujeme MycoMedica PRO.
Zvolte jazyk země, do které chcete zboží doručit. Podle toho přizpůsobíme web, aby bylo možné zvolit dopravu a zaplatit za objednávku.

Kachní prso s bramborovými kroketami v houbovém prachu

Ingredience:

  • 20 g Maitake prášku
  • 4 kachní prsa
  • 450 g vařených brambor
  • 350 g hrubé mouky
  • 300 g čerstvých ostružin
  • 80 g másla
  • 20 g másla na orestování ostružin
  • olej na smažení
  • 2 stroužky česneku
  • 30 g cukru
  • sůl
  • tymián

Postup:

Screenshot 2024-10-31 at 13.04.50Screenshot 2024-10-31 at 13.04.56

  • Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky, uvaříme doměkka a částečně scedíme. Necháme jen trochu tekutiny, zasypeme hrubou moukou, osolíme a těsto spojíme. Podle potřeby můžeme přidávat mouku, dokud těsto nebude lepit. Poté těsto necháme krátce vychladnout. 
  • V rendlíku rozehřejeme olej přibližně na 140 °C. Vytvarujeme bramborové krokety a usmažíme dozlatova.
  • Ještě horké je obalíme v prachu z houby Maitake.
  • Kachní prsa osolíme a kůži opatrně nařízneme na mřížku (nesmíme proříznout maso).
  • Prso dáme kůží na studenou pánev. Poté začneme maso pozvolna opékat na kůži (tuk sléváme a můžeme použít při dalším vaření).
  • Jakmile je kůže zlatá, přidáme máslo, stroužky česneku, tymián a prsa obrátíme masem dolů. Opékáme 1 minutu. 
  • Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C kůží nahoru na 3 minuty. Maso vyjmeme a necháme přibližně 10 minut odležet. Maso nám dojde na přibližně 54 °C (medium rare). 
  • Nyní si připravíme omáčku z čerstvých ostružin. Na másle orestujeme ostružiny dokud se nám zcela nerozvaří, poté přidáme 30 g cukru. Cukr necháme rozpustit a poté rozmixujeme. Omáčku přecedíme přes jemné sítko a servírujeme.
  • Servírujeme na talíř.

 

Přejeme Vám dobrou chuť!