Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky, uvaříme doměkka a částečně scedíme. Necháme jen trochu tekutiny, zasypeme hrubou moukou, osolíme a těsto spojíme. Podle potřeby můžeme přidávat mouku, dokud těsto nebude lepit. Poté těsto necháme krátce vychladnout.
V rendlíku rozehřejeme olej přibližně na 140 °C. Vytvarujeme bramborové krokety a usmažíme dozlatova.
Ještě horké je obalíme v prachu z houby Maitake.
Kachní prsa osolíme a kůži opatrně nařízneme na mřížku (nesmíme proříznout maso).
Prso dáme kůží na studenou pánev. Poté začneme maso pozvolna opékat na kůži (tuk sléváme a můžeme použít při dalším vaření).
Jakmile je kůže zlatá, přidáme máslo, stroužky česneku, tymián a prsa obrátíme masem dolů. Opékáme 1 minutu.
Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C kůží nahoru na 3 minuty. Maso vyjmeme a necháme přibližně 10 minut odležet. Maso nám dojde na přibližně 54 °C (medium rare).
Nyní si připravíme omáčku z čerstvých ostružin. Na másle orestujeme ostružiny dokud se nám zcela nerozvaří, poté přidáme 30 g cukru. Cukr necháme rozpustit a poté rozmixujeme. Omáčku přecedíme přes jemné sítko a servírujeme.