Informační lišta
Éra betaglukanů přichází! Představujeme MycoMedica PRO.
Zvolte jazyk země, do které chcete zboží doručit. Podle toho přizpůsobíme web, aby bylo možné zvolit dopravu a zaplatit za objednávku.

Lokše

Ingredience:

  • 60 g sušené houby Agaricus
  • 450 g brambor
  • 150 g hladké mouky
  • 50 g vlašských ořechů
  • 250 g meruněk
  • 100 g cukru
  • 20 ml bílého vinného octu
  • 400 g zakysané smetany
  • 30-50 g marmelády podle chuti
  • máta
  • olej
  • máslo
  • špetka soli
  • moučkový cukr na posypání

Postup:

Screenshot 2024-11-01 at 7.22.24

  • Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno, smícháme s hladkou moukou a solí.
  • Na pánvi orestujeme na másle celé houby, přidáme ořechy, 50 g cukru a necháme zkaramelizovat a přidáme bílý vinný ocet.
  • Meruňky si rozpůlíme a opečeme na pánvi na trošce oleje. Zasypeme 50 g cukru a také zkaramelizujeme.
  • Bramborové těsto rozdělíme na menší díly a vyválíme z něj placky, ty na suché pánvi opečeme dozlatova a potřeme rozpuštěným máslem. 
  • Jako náplň si připravíme zakysanou smetanu s oblíbenou marmeládou (například malinovou, kterou jsme použili my).
  • Lokše servírujeme se zkaramelizovanými houbami, meruňkami a čerstvou mátou.

 

Přejeme Vám dobrou chuť!