Informační lišta
Éra betaglukanů přichází! Představujeme MycoMedica PRO.
Zvolte jazyk země, do které chcete zboží doručit. Podle toho přizpůsobíme web, aby bylo možné zvolit dopravu a zaplatit za objednávku.

Miso polévka

Ingredience:

  • 1 l dashi vývaru
  • 115 g červené miso pasty
  • 80 g tofu
  • 25 g wakame řasy
  • 1 jarní cibulka
  • 2 ředkvičky
  • sůl

Na 1 l dashi vývaru potřebujeme:

  • 1 plát řasy kombu
  • 1 l vody
  • 1 hrst rybích vloček bonito (katsobushi)
  • 50 g sušené houby Shiitake

Postup:

Screenshot 2024-10-31 at 13.27.14

  • Sušené houby Shiitake namočíme na 30 minut do horké vody.
  • Poté dáme do hrnce s vodou řasu kombu a na vetší kusy nakrájené Shiitake. Těsně před bodem varu přidáme vločky bonito a necháme louhovat minimálně 10 minut. Vývar scedíme přes plátýnko. Houby Shiitake dáme stranou, opláchneme a vrátíme zpět do vývaru.
  • Dashi vývar znovu prohřejeme a těsně pod bodem varu přidáme miso pastu. Vývar už nesmíme vařit.
  • Polévku znovu přecedíme a dochutíme solí. 
  • Do misky vložíme na kostky nakrájené tofu, Shiitake, zalijeme dashi vývarem, přidáme na tenké plátky nakrájenou ředkvičku, jarní cibulku, wakawe řasu a posypeme sezamovými semínky

 

Přejeme Vám dobrou chuť!