Informační lišta
Éra betaglukanů přichází! Představujeme MycoMedica PRO.
Zvolte jazyk země, do které chcete zboží doručit. Podle toho přizpůsobíme web, aby bylo možné zvolit dopravu a zaplatit za objednávku.

Pstruh s máslovou omáčkou, kaviárem a houbami Shiitake na kyselo

Ingredience:

  • 4 filety ze pstruha
  • kaviár ze pstruha
  • 300 g hrášku  
  • 250 g másla (200 g na máslovou omáčku, 50 g na opékání pstruha)
  • 70 ml smetany
  • 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje 
  • pažitkový olej

 

Ingredience na houby na kyselo:

  • 60 g sušené houby Shiitake
  • 300 ml vody
  • 200 ml octa
  • 100 g cukru krystal

   Postup:

Snímek obrazovky 2024-10-24 v 10.28.48

  • Suroviny na nálev – vodu, ocet a cukr – smícháme a svaříme. Přidáme na vetší kusy nakrájené houby Shiitake a krátce povaříme. Přikryjeme potravinářskou folií a necháme zapařit a vychladnout. 
  • Mezitím si spaříme hrášek ve vroucí vodě přibližně 1 až 2 minuty a zchladíme v ledu.
  • Na slunečnicovém oleji opečeme na středním plameni pstruha. Opékáme ho na kůži, kterou jsme si předtím důkladně usušili. Ve chvíli, kdy má kůže zlatavou barvu, přidáme kostku másla a kůži přeléváme máslem přibližně 2 minuty. 
  • Nakonec si připravíme máslovou omáčku. Shiitake z nálevu dáme stranou a tekutinu znovu zahřejeme. Sundáme z plamene a postupně zašleháváme studené máslo. Důležité je, aby se nám máslo nesrazilo. Nakonec přidáme trochu smetany a rozmixujeme. Vznikne krémová omáčka. Pokud je málo hustá, musíme přidat ještě víc másla.
  • Na talíř servírujeme spařený hrášek, nakrájené houby Shiitake, opečeného pstruha, zalijeme máslovou omáčkou, zakápneme pažitkovým olejem a přidáme kaviár dle chuti. 

 

Přejeme Vám dobrou chuť!