Suroviny na nálev – vodu, ocet a cukr – smícháme a svaříme. Přidáme na vetší kusy nakrájené houby Shiitake a krátce povaříme. Přikryjeme potravinářskou folií a necháme zapařit a vychladnout.
Mezitím si spaříme hrášek ve vroucí vodě přibližně 1 až 2 minuty a zchladíme v ledu.
Na slunečnicovémoleji opečeme na středním plameni pstruha. Opékáme ho na kůži, kterou jsme si předtím důkladně usušili. Ve chvíli, kdy má kůže zlatavou barvu, přidáme kostku másla a kůži přeléváme máslem přibližně 2 minuty.
Nakonec si připravíme máslovou omáčku. Shiitake z nálevu dáme stranou a tekutinu znovu zahřejeme. Sundáme z plamene a postupně zašleháváme studené máslo. Důležité je, aby se nám máslo nesrazilo. Nakonec přidáme trochu smetany a rozmixujeme. Vznikne krémová omáčka. Pokud je málo hustá, musíme přidat ještě víc másla.
Na talíř servírujeme spařený hrášek, nakrájené houby Shiitake, opečeného pstruha, zalijeme máslovou omáčkou, zakápneme pažitkovým olejem a přidáme kaviár dle chuti.