Sušené houby Shiitake namočíme do horké vody na 30 minut.
Pancettu orestujeme nasucho (pustí dost tuku). Na výpeku orestujeme na menší kousky nakrájené houby. Spaříme hrášek ve vroucí vodě přibližně 1 až 2 minuty a zchladíme v ledu.
Nyní si připravíme těsto na ravioly. Na kuchyňskou linku nasypeme mouku a do ní uděláme důlek. Do důlku vyklepneme vejce, přidáme špetku soli a lžíci olivového oleje. Vypracujeme těsto, aby bylo hladké a trochu lepivé (můžeme dělat i v robotu). Těsto rozdělíme na menší díly, podsypeme moukou a vyválíme na tenké pláty, do kterých vykrojíme kolečka (když nemáme vykrajovátko, můžeme použít skleničku).
Teď si připravíme náplň. Brynzu vyšleháme s trochou smetany, přidáme sůl, pepř, orestované houby Shiitake a tuto náplň vložíme do cukrářského pytle se špičkou.
Doprostřed koleček vymáčkneme náplň a lehce potřeme okraje těsta vodou. Navrch položíme druhé kolečko a přimáčkneme okraje k sobě. Vaříme ve vroucí vodě přibližně 3 až 4 minuty.
Nakonec si připravíme omáčku beurre blanc. Na másle orestujeme šalotku a česnek. Přidáme bíle polosladké víno a vinný ocet. Svaříme a následně přecedíme. Přecezenou tekutinu znovu zahřejeme, sundáme z plamene a postupně zašleháváme studené máslo. Důležité je, aby se máslo nesrazilo. Nakonec přidáme zbytek smetany a rozmixujeme. Vznikne krémová omáčka. Pokud je málo hustá, musíme přidat ještě více másla. Do omáčky beurre blanc přidáme spařený hrášek a lehce prohřejeme. Nesmíme ji vařit, jinak se nám srazí!
Servírujeme na talíř. Nejprve ravioly, následně přelijeme omáčkou, posypeme orestovanou pancettou a zakápneme pažitkovým olejem.