Informační lišta
Éra betaglukanů přichází! Představujeme MycoMedica PRO.
Zvolte jazyk země, do které chcete zboží doručit. Podle toho přizpůsobíme web, aby bylo možné zvolit dopravu a zaplatit za objednávku.

Ravioly plněné Shiitake a brynzou s omáčkou beurre blanc

Ingredience:

  • 30 g sušené houby Shiitake
  • 100 g pancetty
  • 2 stroužky česneku
  • 2 šalotky
  • 125 g brynzy
  • 70 ml smetany
  • 300 g hrášku (čerstvého)
  • 250 g másla
  • 100 ml bílé polosladké víno
  • 50 ml vinného octa
  • pár kapek pažitkového oleje
  • pepř
  • sůl

Ingredience na ravioly:

  • 400 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl

Postup:

Ravioly

  • Sušené houby Shiitake namočíme do horké vody na 30 minut.
  • Pancettu orestujeme nasucho (pustí dost tuku). Na výpeku orestujeme na menší kousky nakrájené houby. Spaříme hrášek ve vroucí vodě přibližně 1 až 2 minuty a zchladíme v ledu.
  • Nyní si připravíme těsto na ravioly. Na kuchyňskou linku nasypeme mouku a do ní uděláme důlek. Do důlku vyklepneme vejce, přidáme špetku soli a lžíci olivového oleje. Vypracujeme těsto, aby bylo hladké a trochu lepivé (můžeme dělat i v robotu). Těsto rozdělíme na menší díly, podsypeme moukou a vyválíme na tenké pláty, do kterých vykrojíme kolečka (když nemáme vykrajovátko, můžeme použít skleničku). 
  • Teď si připravíme náplň. Brynzu vyšleháme s trochou smetany, přidáme sůl, pepř, orestované houby Shiitake a tuto náplň vložíme do cukrářského pytle se špičkou.
  • Doprostřed koleček vymáčkneme náplň a lehce potřeme okraje těsta vodou. Navrch položíme druhé kolečko a přimáčkneme okraje k sobě. Vaříme ve vroucí vodě přibližně 3 až 4 minuty. 
  • Nakonec si připravíme omáčku beurre blanc. Na másle orestujeme šalotku a česnek. Přidáme bíle polosladké víno a vinný ocet. Svaříme a následně přecedíme. Přecezenou tekutinu znovu zahřejeme, sundáme z plamene a postupně zašleháváme studené máslo. Důležité je, aby se máslo nesrazilo. Nakonec přidáme zbytek smetany a rozmixujeme. Vznikne krémová omáčka. Pokud je málo hustá, musíme přidat ještě více másla. Do omáčky beurre blanc přidáme spařený hrášek a lehce prohřejeme. Nesmíme ji vařit, jinak se nám srazí! 
  • Servírujeme na talíř. Nejprve ravioly, následně přelijeme omáčkou, posypeme orestovanou pancettou a zakápneme pažitkovým olejem. 

 

Přejeme Vám dobrou chuť!