Horko v organismu se projevuje:
Akutní obrazy horkosti
Chronické obrazy horkosti
Obecně u horka a ohně: Celer, špenát, mangold, okurka, hlávkový salát, ředkvička, chřest, lilek, kapusta, čínské zelí, rajčata, brokolice, květák, cuketa, jablka, hrušky, meloun, jáhly, pšenice, ječmen, tofu, tempeh, sojové mléko, jogurt, klíčky mungo fazolí a vojtěšky, chaluhy, spirulina, krabí maso.
U horka v žaludku: Rýže, ječmen, jáhlová nebo ovesná kaše, banány, avokádo, okurka, špenát, hlávkový salát, rukola, řeřicha, zelí (vařené či šťáva), tofu, sojové mléko, jogurt.
U horka v Játrech: Máta peprná, mungo fazole a jejich klíčky, celer, vodnice, bílá ředkev (daikon), chaluhy, hlávkový salát, pampeliška, okurka, řeřicha, jáhly, tofu.
U horka v Plicích: Řeřicha, jablka, hrušky, broskve, jahody, citron, ředkvička, dýně, zelí, květák, špenát, mangold, houba rosolovka řasotvará.
U horka v krvi: Lilek, špenát, mangold, řapíkatý špenát, kaki, citron, celer, hlávkový salát, olivy.
Zakázané potraviny
Vše, co je pálivé, kořeněné, smažené, pečené, grilované a pikantní: Chilli, skořice, zázvor, kari, černý pepř, česnek, hořčice, křen, káva, čokoláda, zahřáté rostlinné oleje, červené maso (především jehněčí), kuřecí, tvrdý alkohol, červené víno, ocet, krevety, strašek kudlankový, sýr, vejce, nadměrné množství soli, burské oříšky.
Potřebujeme:
Postup: