Informační lišta
Éra betaglukanů přichází! Představujeme MycoMedica PRO.
Zvolte jazyk země, do které chcete zboží doručit. Podle toho přizpůsobíme web, aby bylo možné zvolit dopravu a zaplatit za objednávku.

Taco de birria s Maitake

Ingredience na kukuřičné placky:

  • 280 g kukuřičné mouky masa harina (pokud neseženeme, můžeme použít 170 g hladké kukuřičné mouky)
  • 110 g hladké pšeničné mouky
  • 200 ml vlažné vody
  • špetka soli

Ingredience na trhané hovězí:

  • 800 g hovězího hrudí
  • 50 g sušené houby Maitake
  • 400 g bílé cibule
  • 1,5 l hovězího vývaru
  • 500 g rajčatové polpy
  • 15 g sušených chilli papriček
  • červený vinný ocet
  • sůl
  • pepř
  • mexické oregano
  • bobkový list
  • nové koření
  • 20 g másla
  • slunečnicový olej

 

Ingredience na salsu verde:

  • 1 plechovka Tomatillos
  • čerstvé zelené papričky Jalapeňo
  • 1 bílá cibule
  • čerstvý koriandr
  • třtinový cukr

Postup:

Taco

 

Kukuřičné placky:

  • V míse smícháme mouky se solí. Přidáme vodu a rukou vypracujeme těsto, které se nelepí na ruce, ale zároveň není příliš suché.
  • Rozdělíme na stejně velké kuličky, vyválíme tenké placky a opékáme na rozpálené pánvi z obou stran (1–2 minuty), dokud se placka nenafoukne a nebude mít zlatavou barvu. 
  • Placky dáme do ošatky s utěrkou a necháme zapařit. Placky nám hezky změknou a bude se s nimi dobře pracovat.

 

Trhané hovězí:

  • Sušené houby Maitake namočíme na 30 minut do horké vody. Následně scedíme. Poté je na másle orestujeme a dáme stranou. 
  • Maso nasolíme, opepříme a orestujeme na slunečnicovém oleji na barvu a dáme stranou. Na výpeku orestujeme najemno nakrájenou bílou cibuli
  • Mezitím zalijeme sušené chilli papričky horkou vodou a necháme změknout.
  • Do osmažené cibule přidáme rajčatovou polpu, vložíme maso a zalijeme hovězím vývarem, aby bylo maso ponořené. Přidáme mexické oregano (má výraznější chuť než italské), nové koření a bobkový list a vaříme doměkka 2-3 hodiny.
  • Z chilli papriček vyjmeme semínka a rozmixujeme na pastu s trochou červeného vinného octa a vody, ve které bylo chilli namočené. Přidáme k masu.
  • Část omáčky si dáme stranou na opékání placek.
  • Maso vyjmeme, natrháme vidličkou a zalijeme rajčatovou omáčkou.

 

Salsa verde:

  • Do mixeru vložíme bílou cibuli, čerstvé zelené Jalapeňo, Tomatllios, třtinový cukr, čerstvý koriandr a mixujeme.

 

Servírování:

  • Placky namočíme do rajčatové omáčky a opečeme z obou stran.
  • Na placku dáme trhané maso, orestované Maitake, strouhaný sýr Cheddar, salsu verde a najemno nakrájenou červenou cibuli.
  • Hotové placky posypeme na jemno nakrájenou červenou cibulí, přidáme limetku, salsu verde a posypeme čerstvým koriandrem

 

Přejeme Vám dobrou chuť!